fbq('track', 'AddToCart');Dedikeret server frem for webhotel ? - Wiiva - Webhotel oversigt og priser

Dedikeret server frem for webhotel ?

Posted By: Mikkel Schmidt In: Hosting On: Monday, October 26, 2015 Comment: 0 Hit: 486

Hvornår skal man vælge en dedikeret server frem for et webhotel? og hvad er forskellen egentlig?

Den almindelige bruger ved ikke meget om serverer, webhoteller eller webhosting i det hele taget. Nogen har måske oplevet en rivende succes og har nu udfordringer med oppetid, load tid osv.

Vi har derfor lavet et lille indlæg om hvornår du skal begynde at overveje om du skal skifte host fra webhotel til dedikeret server. Vi håber at kunne hjælpe jer lidt videre med successen af jeres forretning, da oppe tid og load tid er en ret vigtig faktor for konverteringen på dit website.

Sådan undersøger du dit nuværende webhotel

Dit nuværende webhotel har et kontrolpanel af en art. Log ind på dette og se hvor meget trafik din hjemmeside eller webshop bruger allerede nu. Tjek derefter hvor meget der er tilladt på det webhotel du har. Hvis du er startet fra bunden har du sikkert valgt det billigste du kunne finde og derfor har du sikkert også en meget lav trafikgrænse på dit webhotel.

Tjek derefter hvor meget plads der er dedikeret til dit webhotel. Det kan du også se på dit kontrolpanel. Tjek derefter ligeledes om du opfylder disse krav eller måske ligger meget tæt på grænsen. Mens din hjemmeside eller webshop vokser, begynder du at uploade flere varer, oprette flere sider, lægge billeder osv. Din hjemmeside eller webshop vil derfor med tiden automatisk begynde at fylde mere og mere. På et tidspunkt kan du også når plads grænsen ligeledes som du kan nå trafik grænsen.

Når du har tjekket de 2 ting er du klar til at undersøge muligheder.

Undersøg mulighederne på markedet grundigt

Hvis du netop har fundet ud af at dit webhotel er blevet for lille, så kan du passende starte med at kigge på opgraderingsmuligheder ved din nuværende udbyder. De fleste webhosting udbydere har flere pakker og måske kan du finde en ny pakke der er tilpas stor nok og på den måde blot opgradere, det er nemt og hurtigt.

Inden du beslutter dig for at foretage din opgradering, vil jeg dog anbefale dig at du sætter dig ned og bruger noget tid på at finde du af hvad målet med din webshop eller hjemmeside er. Hvis du har nået grænsen for dit webhotel nu og tænker at opgradere, har du så gjort dig overvejelser om hvor hurtigt du vil fylde det nye webhotel op?

Vi anbefaler at du bruger Google analytics til at trække nogle rapport og statistikker ud over det seneste år. Kig på hvor meget trafikken til din side er steget over det seneste år. Det kan give dig et godt indtryk af hvor lang tid det vil tage dig at fylde et opgraderet webhotel op. Hvis det tager dig under et år ud fra de statistikker, så foreslår jeg at kigge dig omkring efter et nyt webhotel.

Hvis du ikke kan finde et webhotel der vil kunne holde mere end et år, jamens så er du der hvor du skal til at kigge dig om efter en dedikeret server.

Fysisk dedikeret server eller VPS ?

Før i tiden kunne kan købe en virtuel dedikeret server, som egentlig blot var en enormt webhotel. Det var oftest næste step efter et stort webhotel inden man skulle tænke på en hel dedikeret server.

Idag er der kommer noget der hedder VPS som også er en virtuel server, men baseret på cloud teknologi. Det betyder at den deler en masse servere og gør din hosting løsning meget skalerbar.

En fysisk dedikeret server er blot én server hvor du har hele serveren dedikeret til din hjemmeside. Det er stadig en god løsning og vil helt sikkert give både fart, plads og meget mere til din hjemmeside. Men, downside er også at du er mere sårbar, da du har én server.

Med VPS cloud server kan du få en virtuel dedikeret server og ved "peak" perioder kan du nemt skrue op for din server, da den deler plads udover mange servere og derfor kan skrues op til et niveau der ikke engang kan nåes på en fysisk dedikeret server. 

Det behøver ikke være dyrt, men med en VPS pakke behøver du ikke skifte igen for at nå nye højder med dit website, og du er derfor fremtidsikret på en helt ny måde.

Vi anbefaler Meebox til VPS cloud hosting.

Kommentarer

Skriv kommentar

Scroll To Top