fbq('track', 'AddToCart');Hosting load tid - Wiiva - Webhotel oversigt og priser

Hosting load tid

Posted By: Mikkel Schmidt In: Hosting On: Monday, October 26, 2015 Comment: 0 Hit: 770

Hvordan tjekker man om en hostingudbyder har tilfredsstillende load tider ?

Jeg har fået spørgsmålet om hvordan man tjekker en hostingubyders load tid og jeg vil derfor forsøge at kaste lys over denne sag.

Hvis du ikke har en hjemmeside hosted hos dem allerede er det lidt en svær ting at teste. De fleste hosting ubydere som tilbyder webhoteller har flere servere og hver server er delt mellem adskellige hjemmesider eller webhoteller. Det kan gøre det lidt udefinerbart for den enkelte host da dem du deler server med har en effekt på load tiden på din hjemmeside.

Discount vs. kvalitet

Der er altid en masse discount hosting udbydere som eksempelvis one.com, unoeuro osv. dermed ikke sagt at de ikke er gode hostingudbydere. Men, det man skal huske er at jo billigere man sælger sine webhoteller, jo flere skal der om at dele én server for at betale serverens udgifter.

En server med mange webhoteller er klart mere udsat end dem med færre. En dag kan load tiden være god, en anden kan den være dårlig. Årsagen er som nævnt ovenfor at du deler en server med andre webhoteller. Forestil dig at en anden hjemmeside på samme server som dig har kørt en massiv TV reklame kampagne, sammen med en online kampagne osv. og de trækker nu flere tusinde besøgende ind på deres hjemmeside om dagen. Denne hjemmeside tager nu alt båndbredde på den pågældende server og det har en enorm effekt på alle de andre der deler server med denne hjemmeside.

En kvalitets hosting udbyder er en del dyrer, men har oftest en ret lav grænse for hvor mange webhoteller de placere på én server, netop for at sikre sig at serveren altid performer, også i de mest pressede situationer.

Sådan bør du teste

Du bliver nødt til at finde en hjemmeside der hosted hos din kommende udbyder. Prøv at find en referenceliste med en oversigt over nogle kunder eller spørg på diverse forummer om der er nogen der er hosted hos den pågældende udbyder.

Brug så vores guide til at teste hvor mange du deler server med her: http://wiiva.dk/test-hvor-mange-du-deler-server-med/
til at teste hvor mange din kommende udbyder har kørende på én server.
Efterfølgende bør du så lave speedtest på flere af de hjemmesider du finder der køre hos din kommende udbyder, brug her tools.pingdom.com eller ligende værktøj.

Sørg for at "pinge" en del hjemmesider fra din kommende udbyder og se om du kan finde nogen der ligger på forskellige servere, således du kan få en mere bred test af deres serveres svartider m.m.

Gør dette ved alle dem du overvejer at blive hostet hos og vælg så den du mener passer både i pris og load tid.

Konklusion

Ovenstående er ret omfattende at begynde på for den almindelige bruger. Vi her hos wiiva.dk vil derfor begynde at lave en gennemgående test af alle de udbydere vi har her på siden, for at vi kan lave en gennemsnits test på deres load-tider og gøre det nemmere for dig at danne et overblik over hvilke udbydere der score bedst i load-tids testen.

Kommentarer

Skriv kommentar

Scroll To Top