fbq('track', 'AddToCart');Hvad er DNS og hvordan virker det ? - Wiiva - Webhotel oversigt og priser

Hvad er DNS og hvordan virker det ?

Posted By: Mikkel Schmidt In: Domæne On: Saturday, October 24, 2015 Comment: 0 Hit: 698

DNS står for "Domain Name System" og i dette indlæg kommer vi omkring hvad DNS er, hvad det bruges til og hvad de forskellige records som A record, Cname, MX osv. betyder.

DNS står for Domain Name System, som er den største digitale database i verden, der indeholder oplysninger om hver hjemmeside på internettet.

Hvert websted online har en IP-adresse, der er dens faktiske internet placering, og dette tal bruges til at lokalisere webstedet i databasen. De data, der fortæller webserveren hvordan man skal reagere på dit input er kendt som DNS-posterne, eller zone filer. Disse optegnelser spiller en afgørende rolle i funktionaliteten af ​​internettet, og enhver håbefulde internet-teknologi ekspert skal lære følgende fakta om DNS-registreringer, og hvordan de bruges.

DNS-poster Forklaret

DNS-poster er dybest set kortlægnings filer, der fortæller DNS-serveren, som IP-adresse hvert domæne er forbundet med, og hvordan man håndterer forespørgsler sendes til hvert domæne. Når en person besøger en hjemmeside, sendes en anmodning til DNS-serveren, og derefter sendt til webserveren leveret af en web-hosting firma, der indeholder data, der findes på webstedet.

Forskellige strenge af bogstaver anvendes som kommandoer, der dikterer handlinger DNS-serveren, og disse strenge af kommandoer kaldes DNS-syntaks. Nogle DNS-registreringer syntaks, der er almindeligt anvendt i næsten alle DNS rekord konfigurationer er A, AAAA, CNAME, MX, PTR, NS, SOA, SRV, TXT, og NAPTR. Følgende afsnit beskriver betydningen og brugen af ​​hver af disse syntaks.

DNS Syntaks Typer Forklaret

Et "A" record, der står for "adresse" er den mest basale form for syntaks anvendes i DNS-poster, der angiver den aktuelle IP-adressen på domænet. Den "AAAA" rekord er en IPv6-adresse post, der kortlægger et værtsnavn til en 128-bit IPv6-adresse. Regelmæssige DNS-adresser er kortlagt til 32-bit IPv4-adresser.

Den "CNAME" rekord står for "kanonisk navn", og tjener til at gøre ét domæne et alias for et andet domæne. CNAME bruges ofte til at knytte nye underdomæner med en eksisterende domænes DNS-poster.

Den "MX" record står for "mail udveksling" og er dybest set en liste over mailservere, der skal anvendes for domænet.

Den "PTR" rekord står for "pointer record", og kortlægger en IPv4-adresse til CNAME på værten.

Den "NS" rekord står for "navneserver", og angiver, hvilken "Name Server" er autoritativt for domænet.

En "SOA" rekord står for "State of Authority", og er uden tvivl en af ​​de mest væsentlige DSN poster, fordi det gemmer vigtige oplysninger ligesom når domænet blev sidst opdateret og meget mere.

En "SRV" record står for "service" og anvendes til at definere en TCP tjeneste, hvor domænet fungerer.

En "TXT" rekord lader administratoren indsætte enhver tekst, de gerne vil have ind i DNS-posten, og det bruges ofte til at betegne fakta om domænet.

Konklusion

DNS-poster er en vigtig, men alligevel uset aspekt af, hvordan internettet fungerer. Hvis du studerer internet-teknologi eller uddannelse til at blive en server administrator, vil du helt sikkert brug for at lære mere information om alle de ovennævnte DNS posttyper og deres anvendelse.

Tags: DNS

Kommentarer

Skriv kommentar

Scroll To Top