fbq('track', 'AddToCart');Hvad er en server egentlig? - Wiiva - Webhotel oversigt og priser

Hvad er en server egentlig?

Posted By: Mikkel Schmidt In: Teknik On: Sunday, November 15, 2015 Comment: 0 Hit: 653

Vi går lidt bag om teknikken på en server og forklarer lidt om hvad en server egentlig er, uden at det bliver alt for teknisk.

Du ved du skal bruge et webhotel når du skal hoste din hjemmesiden og du ved det har noget med en server at gøre, men hvad er det egentlig?

Først, lad os gennemgå hvad en server er

Du har en computer, bærbar eller smartphone. Uanset hvilken af delene eller om du har dem alle sammen, fælles for dem er at de alle består af hardware, lidt ligesom en server faktisk gør.

Når du skal købe ny computer eller smartphone, kigger du på hvor mange ram har den, hvor stor en processor, hvor mange gb plads har den osv.

Det er faktisk de samme komponenter du finder i en server. For en hosting udbyder går det ud på at have de mest moderne og hurtige servere hele tiden og en server er faktisk bare en ekstrem stor computer.

De kigger derfor også på hvilken processor, hvor mange ram, hvor stor og hurtig en harddisk de har osv.

Så når alt kommer til alt, skal du egentlig bare tænke på en server som en ekstremt stor og hurtig computer.

Hvad er et webhotel så?

Når du går ud og køber et webhotel, så lejer du faktisk bare en plads på en server. Alt efter om du lejer et lille, mellem eller stort webhotel, bliver den samlede server delt op i mindre bider og delt ud til disse webhoteller. 

Køber du derfor et stort webhotel, så får du mere kraft fra den samlede server tildelt til dit webhotel.

Der ligger derfor flere ting bag facaden når du vælger et webhotel end plads, du får også flere RAM, mere CPU kraft osv. Derfor skal du aldrig lade dig "Nøjes" med et lille webhotel hvis du har problemer med hastigheden på din hjemmeside og vil skifte til en ny host.

Husk dog stadig at undersøge hvor meget du får tildelt, da indholde af webhoteller variere meget fra hostingudbyder til hostingudbyder.

Okay, men hvad er en VPS server så?

En VPS server er det vi kalder en virtuel server. Forskellen på det og et webhotel er at det blot er et meget, meget stort webhotel.

Det er meget forskelligt hvor mange webhoteller man opretter på én server, one.com har eksempelvis nogle servere med op til 2000-2500 webhoteller på én server, hvilket selvfølgelig også gå ud over kvalitet, load tider osv. Hvor andre max har mellem 100-200 webhoteller på én server.

Med en VPS server, køber du måske en fjerdedel af en server, således du har et meget stort webhotel. Dette er skridtet lige før du bør skifte til en dedikeret server eller en stor cloud hosting løsning.

Kommentarer

Skriv kommentar

Scroll To Top