fbq('track', 'AddToCart');Sådan flytter du til nyt webhotel uden nedetid og fejl - Wiiva - Webhotel oversigt og priser

Sådan flytter du til nyt webhotel uden nedetid og fejl

Posted By: Mikkel Schmidt In: Hosting On: Wednesday, October 21, 2015 Comment: 0 Hit: 772

Ofte når man skal flytte fra ét webhotel til et andet, oplever folk fejl, nedetid og endda mistede emails. Her gennemgår vi hvordan du kan undgå disse fejl, step-by-step

Ofte når man skal flytte fra ét webhotel til et andet, oplever folk fejl, nedetid og endda mistede emails. Her gennemgår vi hvordan du kan undgå disse fejl, step-by-step.

 

Forberedelsen

 

Først skal du have fundet din nye hosting udbyder og dit nye webhotel. Her anbefaler vi selvfølgelig at du benytter Wiiva som din søgemaskine til at finde det helt rigtige webhotel der passer til dig og dine behov.

Når du har fundet det, skal du lave dit eget dokument der indeholder de ting du skal bruge for at hele flytningen bliver en success.

Del dit dokument op således:

Gamle webhotel:

 • Kontrolpanel
  Brugernavn
  Kodeord

 • FTP:
  Host
  Brugernavn
  Kodeord

 • Database:
  Link til Phpmyadmin
  Servernavn
  Databasenavn
  Brugernavn
  Kodeord

 • Domæne
  Domænenavn
  Auth kode (Bruges kun til nogle domæner, eksempelvis .com)
  DK-hostmaster.dk log ind (Bruges kun til .dk domæner)

 • Mail
  Lav en liste over alle de mail adresser du har oprettet på dit webhotel

Nye webhotel:

 • Kontrolpanel
  Brugernavn
  Kodeord

 • FTP:
  Host
  Brugernavn
  Kodeord

 • Database:
  Link til Phpmyadmin
  Servernavn
  Databasenavn
  Brugernavn
  Kodeord

 • Domæne
  Ny navneserver
  A record for ny server (Oftest blot den IP din server har)

 

Når du har lavet disse 2 lister med ovenstående info og gerne mere til, så har du forberedt dig godt, således du ikke skal lede I mails og andre steder hver gang du får brug for en ny information.

Nu er du klar til at gå igang.

 

Flytning af filer

 

For at flytte dine filer, skal du bruge et program til at forbinde til din server med. Denne form for forbindelse kalder man for FTP og derfor skal vi bruge et FTP program. Et af de mest brugte og anbefalelses værdige er programmer “Filezilla” som kan downloades her.

Download

Når du har hentet programmet, skal du åbne det og indtaste din FTP informationer for det gamle webhotel. Disse finder du I dit dokument hvor du har samlet alle informationer for det gamle og nye webhotel.

Når du har gjort det, kan du forbinde til din server. Inde på serveren vil du blive mødt af det der minder mest om stifinder på din computer. Du skal finde frem til din server “Root folder” og det er typisk den man starter i, eller også vil der ligge en mappe der hedder “Public_html” som er din root folder.

Åben din root folder og find alle filerne for din hjemmeside.

I venstre side af filezilla kan du vælge hvilken mappe du vil gemme dine filer i, lokalt på din computer. Sørg for at find en mappe der ikke indeholder noget og som du nemt kan finde igen.

I den højre del af filezilla hvor du har din server åben, markerer du nu alle filer i din root folder. Højre klikker og trykker på ”Download”.

Det kan tage noget tid at downloade alle filer fra din hjemmeside, så lad den blot stå til den er færdig.

Upload

Når alle filer er downloaded til din computer, kan du begynde at uploade. Nu skal du finde FTP informationerne frem til dit nye webhotel og forbinde til det istedet. Her skal du igen finde din root folder på dit nye webhotel som meget gerne skulle være tom.

Når du har åbnet din root folder på den nye server, markerer du alle filer i den venstre side hvor du har gemt dine filer lokalt, højre klik og tryp på upload.

Dette tager tid igen, så lad blot din computer stå men du arbejder videre med næste step.

 

Flytning af database

 

Databasen er en væsenlig del af din hjemmeside og den skal flyttes ligeledes alle filer.

Eksport

Log ind på dit kontrolpanel eller brug linket i dit dokument til phpmyadmin. Det er nemlig her vi skal ind for at finde din database.

Du vil blive mødt af en side der ser lidt underlig, med en masse knapper osv. Men du skal ikke rode i andet end det faneblad der hedder ”Export”.

Klik på det og find knappen der hedder ”Go”, klik på den. Herefter vil din computer begynde at downloade en SQl fil, når den er færdig skal du gemme denne et sted hvor du nemt kan finde den igen.

Import

Når du har fået hentet din SQL fil ned, skal du logge ind på phpmyadmin på den nye server via dit link eller dit kontrolpanel.

Her finder du et faneblad der hedder “Import”. Klik på dette og derefter find knappen til at browse din computer. Find filen du netop lige har downloaded og upload til din nye server.

 

Konfigurering

Når dette er gjort, skal du have konfigureret adgangen til din database. Det gør du ved igen at logge ind på serveren via FTP I filezilla, sørg for det er den nye server hvor du netop lige har uploaded alle filer.

Find nu config filen for dit hjemmeside system. I wordpress er der en fil der hedder “WP_config”, men det varierer fra system til system. Hvis du er I tvivl, så foretag en google søgning med dit hjemmeside systemnavn og config fil.

Når du har fundet filet højre klikker du på filen og klikker Vis/rediger. Filen åbner nu i notepad og inde I filen vil du se de gamle database informationer. Disse skal ersattes med de nye.

 • Servernavn
 • Databasenavn
 • Brugernavn
 • Kodeord

Når det er gjort trykker du gem I din notepad fil og åbner filezilla. Filezilla vil nu spørge om du vil overskrive den gamle fil, det skal du sige “ja” til.

Alle filer og database er nu flyttet til din nye server og du er klar til at gå videre.

 

Mail opsætning

 

I dit dokument med listen over din gamle server har du en lavet en liste over alle dine email adresser. Disse skal oprettes på den nye server inden du begynder at flytte eller gøre andet med dit domæne.

Dette er et vigtigt step for at du ikke mister nogen emails undervejs. Dette skal gøre før du flytter domænet.

Opret alle dine mail adresser i dit kontrolpanel jf. Listen i dit dokument.

På den måde sikre du dig at alle dine mails kommer ind på den nye mailserver i samme øjeblik som flytningen af dit domæne slår igennem.

Hvis du ikke gør dette først, så vil du opleve et hul mens dit domænet flytter fra den ene server til den anden, hvor du ikke modtager nogen mails.

 

Domæne flytning

 

Start med at gå ind i dit kontrolpanel på dit gamle webhotel og find vej frem til dine DNS indstillinger. Her skal du starte med kún at skifte den der hedder “A record” til IP’en på din nye server.  Når du har gjort det vil der gå op til en time, og din hjemmeside vil blive vist fra din nye server.

Tjek nu alt er som det skal være. Hvis der er store fejl eller andet galt, kan du nemt skifte din A record til at pege på din gamle server igen.

Hvis alt ser fint ud, kan du påbegynde selve flytningen af dit domæne. Det kan tage op til 24 timer og vil blot ske I baggrunden, da du netop har lavet en DNS pegning til at starte med.

Kontakt evt. Din nye webhosting udbyder om hjælp til flytningen af domænet, da procedure her for kan være meget forskellig alt efter hvilken endelse dit domæne har.

 

Vi håber du fandt vores indlæg brugbart

God arbejdslyst

Kommentarer

Skriv kommentar

Scroll To Top